PROFI MAKE-UP ARTISTI DEZINFIKUJÍ

01.07.2016 - Profi
IMG_9412

BACK TO BASICS

Jak se jako make up artist(k)a (MUA) udržet na špici a mít tak zajištěnou klientelu? Úchvatně nalíčená klientka, která se k tomu ještě dobře cítí – se shodneme – je asi základním cílem pro každého MUA, když bere štětec do ruky. Sleduje nejnovější trendy, inspiruje se instagramovými profily světových make up celebrit a pracuje na zdokonalování svého já, aby byl pro klientku tím správným partnerem. My bychom se ale dnes rádi věnovali úplně tomu základnímu, co je stále i v dnešní době podceňované, a tím je hygiena.

V pražském Karlíně, kde sídlíme, jsme se zastavili u sousedů v MakeUp Group a vyzpovídali paní Elenu Bassarab, zahraniční vizážistku působící v Praze a zakladatelku MakeUp Group, která v tamější škole vede kurzy pro budoucí make-up artisty.

Kosmetičky a vizážistky používají různá líčidla. Každý ví, že je nutné dezinfikovat ruce a štětce, ale málo kdo si uvědomuje nutnost dezinfikovat i kosmetiku. Právě ta může být hnízdem pro množení zákeřných bakterií. Infekce ze zkaženého oleje, bakterií a virů totiž může být z make-upu přenesena na tvář, rty či oči, i když používáme jednorázové aplikátory.“ říká Elena.

„Na našich kurzech učíme studenty, aby dodržovali základní hygienu už i při práci na modelkách. Líčidla se střídají mezi jednotlivými lidmi a snadno se mohou přenést bakterie z jednoho na druhého. Nestačí čistit jenom štětce, protože už samotné produkty jsou zdrojem přenosu těchto bakterií. Před otevřením školy v Praze jsme řešili problematiku hygieny a narazily jsme na unikání kanadskou značku, která se nám osvědčila a zatím na trhu nemá obdoby.“

Kosmetický salon

VŠECHNY DRUHY BAKTERIÍ NA MAKE-UP PRODUKTECH

Hledali jsme ve světových médiích bližší informace k problematice a dostali se k zajímavým poznáním. Podle článku publikovaném v americkém Huffington Post, během dvouletého studia Dr. Elizabeth Brooks, která je profesorkou na katedře biologických věd Jefferson Medical College ve Philadelphii, našla na make-up testerech veškeré druhy bakterií od E-coli po zlatý stafylokok a streptokok.

"Kdekoliv slyšíte o E-coli, měli byste si uvědomit, že   E-coli se v podstatě rovná výkaly " říká Brooks. "Znamená to, že někdo šel na záchod, ani si neumyl ruce a pak strčil prsty rovnou do make-upu." uvádí Elizabeth Brooks.

Potřebu používat produkt, který je bez bakterií, si uvědomila i kanadská vizážistka Nancy Crossley, která stála u zrodu BeautySoClean, řady přípravků pro dezinfekci dekorativní kosmetiky.

Dermatoložka Hana Šulcová, MBA, se ke kritickému tématu vyjadřuje následovně: „Bakterie žijí na kůži každého z nás v určité koncentraci, ale mohou také způsobovat řadu nemocí a klinických projevů. Jsou součástí a jednou z příčin akné, impetiga, zánětů očí, kontaktních reakcí a mohou v podstatě infikovat jakýkoli kožní projev. Proto jsem byla nesmírně ráda, že se konečně objevil prostředek BeautySoClean, který zde chyběl, který mohu jako dermatoložka s klidem doporučit, neboť je dermatologicky testován, nemění konzistenci ani barvu dezinfikovaných produktů, nepůsobí jejich změny, vysychání a je nejen bezpečný pro klienta, ale především chrání jeho zdraví.“

A další vizážista, který kromě zdraví svých klientů nezapomíná na svoji pověst - Lukáš Beran - říká: „Jako profesionální vizážista se dnes a denně setkávám se svou osobní klientelou, která se skládá z řad českých politiků, celebrit a především modelek. Při své práci musím dbát na dodržování přísné hygieny, není to jenom dezinfekce rukou a štětců, ale především líčidel. BeautySoClean jsou určeny pro všechny, kdo používají make-up jak pro osobní potřebu, tak pro profesionální vizážisty, kterým stejně jako mě záleží na zdraví svých klientů, ale především na své dobré pověsti. Protože tento produkt je standartní vybavení všech světových make-up artistů.“

 

DEZINFEKCE JAKO KONKUREČNÍ VÝHODA

Prvotním rizikem při neaplikování správných čistících a dezinfekčních prostředků jsou hygienické problémy vašich klientů. Druhotným ale je vaše reputace a s ní spojené udržení se na trhu. Je tedy důležité zařadit do svého repertoáru správné hygienické návyky, které ochrání zdraví Vašich klientů a vy tak získáte jejich důvěru.  Další vedlejším efektem je taky to, že ošetřování kosmetiky dezinfekčními prostředky zvýší životnost produktů, které používáte. A to chcete☺


+
Facebook

banner

Sociální sítě

instagram




SALON24.CZ



Oblíbené tagy

+