Jak využít letní sezónu pro váš salon?

18.07.2016 - Profi
Letní specials

 

Máte za sebou první dny letního režimu a klientů výrazně ubylo? I když vám kamarádky a kolegyně z oboru říkají, ať si neděláte starosti, že to je kvůli prázdninám? A vy si říkáte, že přece vaše klientky žádné děti nemají?! Tak proč by to mělo mít vliv na vaše objednávky?

Situace je taková, že klidnější týdny jsou prostě součástí “životního cyklu” každého salonu anebo beauty specialisty. Pokud se vám to děje, neznamená to, že jste špatní v tom, co děláte. A ani to neznamená, že to s vaším podnikáním jde z kopce. Může to být opravdu tím, že vaše klientky jsou na prázdninách😉, že nemáte tu správnou nabídku pro klientky pro danou sezónu anebo jsou za tím další důvody.

Každopádně možná právě takový volnější týden můžete využít k řadě aktivit. Kromě toho, že si možná sami odpočinete a načerpáte novou energii a inspiraci a třeba se objednáte na nějaké ošetření sami, můžete být kreativní a pokusit se vaší klientele nabídnout nějaké letní specials.

JAK SESTAVIT LETNÍ NABÍDKU

Klíčové přes léto bude vyřešit “sezónní problémy”, ať už to tedy budou vysušené vlasy, dehydrovaná pokožka, příprava na dovolenou anebo další wellness potřeby vašich klientů. Reagujte na to cool nabídkou. Speciální balíčky přivedou klienty každý měsíc a zároveň mají potenciál oslovit i ty nové.

 

LETNÍ BALÍČEK

Podívejte se na to z pohledu klienta. Je zvyklý k vám chodit na jeden tip ošetření a nemá možná ani ponětí o tom, že děláte ještě další doplňkové služby. Proto bude dobré jim je připomenout a speciálně “zabalit”do letního balíčku.

LETNÍ VOSK

Chloupky kdekoliv na těle – ne, to k létu rozhodně nepatří. To nikdo nechce. Nabídněte speciální balíčky, které budou zahrnovat vybrané části těla jako nohy, podpaží a bikini. Pomocí takového balíčku Balíček se může skládat ze tří návštěv – jedna jako příprava na léto a ty ostatní jako udržení opálení.

LETNÍ PLEŤ

Ať už příprava pleti na léto nebo naopak péče o pleť, která byla vystavená slunci. Navthněte speciální balíčky, v rámci kterých vaše klientky dopřejí pleti to, co potřebuje.

LETNÍ NEHTY

Tím jak teploty stopají, zřídkakdy nosíme uzavřené boty. Zdůrazněte pedikúru jako “must have” pro vaše klientky. A nejen ty, pozvěte i jejich, partnery, kolegy atd.:-) Kdy jindy, když ne alespoň přes léto by se muži mohli nechat přemluvit a nechat si užít pedikúru. (Téma jsme zpracovali už v článku Pedikúra. Ošetření nohou I pro muže).

LETNÍ OPÁLENÍ

Samoopalovací náštřiky (pěnové, gelové anebo samoopalovací kabina) jsou poptávanou službou během letních měsíců. Nabídněte předplacený balíček, kterým se klienti zavážou, že ho během vymezeného období vyčerpají (např. 3 měsíce) a udrží si opálení.

LETNÍ VLASY

Logicky se nabízí varianta speciálního balíčků na ošetření vlasů poškozených sluncem. Ale I vzhledem častým tropickým teplotám a zvýšené potřebě mýt si vlasy každý den se může hodit I speciální nabídka na foukanou…

 

Tagy: #Inspirace

+
Facebook

banner

Sociální sítě

instagram




SALON24.CZ



Oblíbené tagy

+