Krása vs. Strava

01.11.2016 - #SALON24GIRLS
man-repeller-nutrition-stripped-foods-for-healthy-skin-avocado

Každá z nás touží mít krásné nehty, vlasy, pleť či štíhlé a pevné tělo. Vidíme to kolem sebe na svých kolegyních nebo kamarádkách. Mnoho z nás si pokládá otázku: „Proč právě já nemám tak husté a dlouhé vlasy“? Neptejme se proč, ale správná otázka zní: „JAK?" Jak toho mohu docílit…

 

Odpověď, možná jako já, naleznete ve svém nitru. Své tělo, které je od pradávných dob zvyklé jíst syrovou stravu, jíst nespočetně kusů ovoce, poté zeleniny, semínek, výhonků aj., je poslední staletí zanášeno vařenou neboli tzv. mrtvou stravou, která jakmile projde varem, ztrácí veškeré hodnoty pro nás stravitelné a hodnotně důležité. Tyto látky, se kterými naše tělo neumí pracovat, náležitě uloží, jelikož jsou i v některých případech těžko vylučitelné a tím nám zanášejí organismus. A to nemluvím jen o střevech.

 

Myslím si, že ty ženy, kterým opravdu záleží na přirozené kráse a to nejen vnější, ale i vnitřní očistě a dospění k tomu, že jejich vlasy budou zdravé, pleť pevnější a zářivější a jejich ruce budou zdobit krásné nehty, by si měly přečíst knihu – Co vám doktoři neřeknou, Chceš být zdravý? (Helmut Wandmaker).

 

Já mohu říci, že mi tato kniha změnila život a pohled na krásu, štíhlost a zdravě vypadajícího člověka. Nemusíte se striktně řídit každým slovem v této knize, ale pochopíte principy vlastního těla a možná si uvědomíte, že je na čase svá těla očistit a začít pečovat o svůj zevnějšek i jinak.

 

Vzpomínám si, že již před několika lety mne inspirovala kamarádka, která do Turecka 1x ročně odletěla za detoxikačním programem, který obsahoval dostatek spánku, čerstvého vzduchu, vody a čerstvých šťáv z ovoce a zeleniny. Kdo měl sílu, mohl cvičit i jógu. Mnohým z nás v životě chybí uvědomění si základních potřeb, kterými jsou dostatek spánku, každodenní pohyb na čerstvém vzduchu a slunci, voda, chození bez bot aj. Položte si samy sobě tyto otázky:

Kolik hodin denně spím? Mám při spánku dostatek čerstvého vzduchu? Kolik hodin denně trávím v klimatizaci? Mám každý den několik km přirozeného pohybu – chůze? Pohybuji se každý den na slunci (mimo hodiny 11-14, kdy je příliš silné)? Piji dostatek kvalitní vody? Procházím se bosa v písku nebo trávě? Mohla bych takových otázek vyjmenovat mnoho, ale zkuste si na ně odpovědět a možná budete samy překvapeny. Změna je jen na vás. Já se snažím každý den spát 7 - 8 hodin ve vyvětrané místnosti s pootevřeným oknem. 2 x denně piji smoothie z čerstvého ovoce, konzumuji dostatek čerstvého ovoce, zeleniny, ořechů. Piji kvalitní vodu, chodím na procházky se psem, chodím i bosa a miluji slunce. A moje práce někdy trvá i 10 hodin, tudíž si dokážete představit, že času pro sebe moc nemám, když přičtu hodiny spánku, ale snažím se každý den si do svého života zařadit tyto běžné a přesto tak kvalitní a potřebné aktivity a věnuji čas tomu, co budu jíst a pít.

Není na světě člověka, který by neměl právo volby, i vy jej máte. Každá žena je strůjcem své krásy, štíhlosti a hlavně pevného zdraví. Já jsem po pochopení principu stravování a naslouchání svému tělu poznala, že důležité je začít u sebe, věřit tomu co děláme, chceme a plnit si své sny o kráse. Poté vás každá návštěva kosmetického salonu bude těšit ještě více, jelikož to jádro bude zdravé, krásné a budete o sebe pečovat ještě s větší láskou než doposud.

Radka, #Salon24girl


+
Facebook

banner

Sociální sítě

instagram




SALON24.CZ



Oblíbené tagy

+