Pedikúra. Ošetření nohou i pro muže!

12.07.2016 - Péče o tělo
Pedikůra

Pedikúra nepatří mezi vyhledávaná ošetření mezi muži, dokonce by se dalo říct, že je to pro ně až tabuizované téma. Řada mužů pedikúru považuje za zženštělou a nemyslí si, že by jejich nehty potřebovaly takovou pozornost.

Muže na ošetření ne vždy přivádí estetický význam pedikúry, ale můžou to být problémy, které je běžně trapí, jako zarůstající nehty, kuří oka, ztvrdlá kůže, anebo otlaky. Ty se zpravidla objevují běžně u mužů, kteří sportují, nosí nesprávnou obuv, popřípadě mají špatnou klenbu nohy. Právě to jsou důvody vedoucí ke skutečnosti, že pedikúru čím dál více vyhledávají i muži.

Po první návštěvě, kterou většinou doprovází nejistota, poznají, že to je příjemné a důležité ošetření a pravidelně ho zařadí do svého seznamu aktivit základní péče o sebe.

Jak takové ošetření probíhá?

Běžný postup  tak, že na úvod se začíná speciální lázní, aby se docílilo dezinfekce a změkčení kůže chodidel. Následně se nehty zkrátí a upraví se do vhodného tvaru tak, aby nezarůstaly. Beauty profesionálka ošetří zrohovatělou kůži šetrnou bruskou s jednorázovými nástavci, popřípadně jednorázovou pemzou.

Pokud si muž vyžádá spa ošetření, následuje peeling, aplikace masky na nohy a ošetření nehtové kůžičky. Může i následovat přírodní leštění nehtu anebo se nehty ponechají v přírodním matu.
Na závěr se provádí jednoduchá masáž chodidel, díky které se do nohou vtírá speciální zvláčňující krém a do okolí nehtu speciální olejíček.

Pedikůra nohou u mužů

Standardní součástí celéhé procesu je dezinfekce nástrojů a dalších používaných pomůcek. Kvalitu salónu poznáte i podle toho, zda používají jednorázové vložky do pedikúrní vaničky, jednorázové pilníky a nástavce na brusku.

Pedikúra se doporučuje opakovat zpravidla jednou měsíčně. Tak pánové, dopřejete i vy svým nohám pedi?:-)

Tady najdete profesionály, ke kterým se můžete objednat anebo vám to přijedou udělat do kanceláře. 

Tagy: #Pedikura

+
Facebook

banner

Sociální sítě

instagram




SALON24.CZ



Oblíbené tagy

+