Na dárky s dokonalými nehty

18.02.2016 - Péče o tělo
Nail Polish

Tipy na domácí péči: Jak si sama udělat manikúru

Gelové a akrylové nehty jsou do jisté miry už minulostí, stejně tak extrémní délka a extravagantní tvary. Dnešní doba nám naštěstí nabízí několik přirozenějších metod péče o nehty, kterými si je upravíme do žádoucí podoby, tedy do přirozeného tvaru a optimální délky.

Klasické lakování

Mezi nejpoužívanější metodu patří klasické lakování. Je vyhledávanou péčí ať už v salonech , ale je oblíbené právě pro domácí péči. Na trhu najdeme spoustu značek laků v různých cenových relacích, ale nejdůležitější je stejně správná aplikace. Ta ovlivní to, jak  dlouho vám bue lak na nehtech držet. Ideální postup je následující:

  • Upravený nehet odmastíme a naneseme podkladový lak (base coat)
  • Aplikujeme dvě vrstvy barevného laku
  •  Na závěr přelakujeme vrchním lakem (top coat)

Tím, že nanášíme podkladový lak, pečujeme o nehet, použitím vrchního laku prodlužujeme dobu, kdy nám vydrží na nehtu lak. Nepříjemná je doba zasychání, která může trvat až 60 minut, optimální minimum je 20 minut. Abychom efekt prodloužili co nejdéle, po dvou dnech naneseme na nehty další vrstvu top coat laku, a tím obnovíme lesk. 

OPI Guys Galaxies

Tom Ford Nail Polish

Dlouhotrvající laky

Nejnovějším produktem jsou dlouhotrvající laky , např. Vinylux od CND. Tato metoda je vhodná I pro slabší, suché nehty. Poté, co máme nehty upravené do požadovaného tvaru, odmatíme ho, ideálně tekutinou Scrubfresh od CND a dale aplikumeme rovnou dvě vrsty barevného laku Vinylux a nakonec přelakujeme vrchním lakem Top Coat Vinylux. Úžasné na této metodě je to, že lak zasychá do opravdu vysokého lesku. Díky vytrzení denim světlem je odolnost vůči odchlipování zesílená. 

Vinylux

Permanentní gelové laky

Permanentní laky jsou dobrou alternativou umělých nehtů, které kromě toho, že zatěžkávají nehtové lůžka, působí i přirozeněji. Mezi nejznámější patří gelcolor od O.P.I. Čím se liší od předchozích variant, vytvrzují se ideálně v LED lampě, z toho důvodu se spíše používá v salonech, ale těm, kdo se o nehty starají výhradně sami, se vyplatí si takovou lampu pořídit. Samotná aplikace je velmi podobná klasickému lakování s jedním velkým rozdílem – každou vrstvu gelcoloru necháváme vytvrdit v LED lampě.  Po vytvrzení vrchní vrsty laku (gelcolor top coat) odstraníme tzv. výpotek. Gelcolor je suchý, nehty se krásně lesknou a my nemusíme ztrácet další čas zasycháním. 
Gelcolor se jednoduše odstraňuje pomocí Expert Touch Gelcolor Remover, který se aplikuje na vatový tampon, přiloží se na každý nehet a důkladně se zabalí do odstraňovací folie a nechá 7 až 10 minut působit. Pomocí pomerančového dřívka jemně odstraníme zbytky gelcoloru. Pokud jsou nehty vysušené, necháme před aplikací dalšího gelcoloru zhruba čtrnáctidenní pauzu. 
Ať už zvolíme klasickou anebo jednu z forem permanentního lakování, nejvíce se nám líbí to, že můžeme barvy měnit flexibilně podle příležitosti anebo nálady :-)

OPI Gelcolor3

OPI Gelcolor


+
Facebook

banner

Sociální sítě

instagram




SALON24.CZ



Oblíbené tagy

+